Stichting Ubuntu genomineerd voor KRO-actie

Met negen andere projecten is de Stichting Ubuntu uit Bavel genomineerd voor de actie ‘Een bron van inspiratie’ van de KRO. Bij deze actie zijn geldprijzen te winnen van 1000 euro, 500 euro en 250 euro.

De Stichting Ubuntu zet in op de verbondenheid met mensen in ontwikkelingslanden, maar ook op de verbondenheid van mensen in het dorp. Essentieel voor haar werkwijze is een uitgebreid netwerk, waardoor vrijwel het hele dorp (ook de kerk) bij de activiteiten betrokken wordt.

Voorbeelden van acties die Ubuntu recent heeft gevoerd:

Van september 2013 t/m september 2015 werkt Stichting Ubuntu samen met de Stichting Care for Kids Kenya. Als we met de KRO-actie ‘Een bron van inspiratie’ een geldbedrag winnen, gaat het geld naar het huidige project: de renovatie, nieuwbouw en watervoorziening van de St. Alloyce “Reru Girls“ Secondary School nabij Kisumu in Kenia. Care for Kids, met dhr. Johan van Gestel, werkt samen met de paters van Mill Hill, de lokale kerk en lokale partners.

Stichting Ubuntu is een van de tien genomineerden voor de KRO-actie. Ieder KRO-lid mag tussen 4 en 16 maart één stem uitbrengen. De informatie daarover zal op de website van de KRO te vinden zijn. De winnaars worden op 29 maart bekendgemaakt in de Pauluskerk in Oudenbosch.

Facebook: Stichting Ubuntu

Datum: 27 Januari 2014