B4U, een Benefietconcert met uitstraling

Op zaterdag 19 oktober is het B4U Benefietconcert in De Tussenpauz in Bavel. Een kleurrijke combinatie van bands zorgt voor een avond vol blues-, rock- en popverrassingen. De muzikanten verlenen belangeloos hun medewerking.

Na het succes van vorig jaar moest het B4U Benefefietconcert wel een vervolg krijgen. Maar liefst vijf formaties zullen het podium betreden. Het duo ‘Lucifers Slagwerk’ zal een opening met opzwepende ritmes verzorgen.

De Indisch/Molukse band ‘Het Oostblok’ heeft een veelkleurig repertoire  met Nederlandse kleinkunst en engelstalig eigen werk, Indisch/Molukse muziek en motown classics.

De Ulvenhoutse band Bloes heeft een repertoire van bloes, rok en een beetje jas, wordt gedreven door passie en lol in het musiceren en levert veel solowerk op electrische gitaar en mondharmonica.

De Bavelse band ‘The Vintage People’ komt met semi-akoestische covers, bij voorkeur voorzien vanmeerstemmige zang; de leden van de band zijn Miriam Op de Beek, Nill Marijnissen (06-10932908), Kurt de Bont, Wouter van Aert en Jan Jansen. Ze hebben stuk voor stuk naam gemaakt in het rijke Bavelse muziekleven, maar voor de band is dit optreden een debuut.

Jack Rabbit Slim’s Twist Contest heeft zijn naam ontleend aan de danswedstrijd uit Tarantino’s film Pulp Fiction. Blues, trash, swing, funk, surf, vuige rock ‘n roll, soul en andere roots vallen je ten deel bij het beluisteren van dit gezelschap. Zij zullen de zaal vullen met dynamische,  dampende en swingende rootsmuziek.

De organisatie van het concert is in handen van de Bavelse Stichting Ubuntu en deze stichting heeft al gezorgd dat de onkosten van B4U worden afgedekt door sponsors. Door deze aanpak kan de volledige opbrengst van de kaartverkoop ten goede komen van het goede doel: Een waterproject van de Stichting Care for Kids Kenya. De toegangsprijs is laag gehouden, 12 euro, want we willen dat de bands voor een volle zaal kunnen spelen. De kaarten zijn € 10,- in de voorverkoop bij De Tussenpauz en bij Menno Immenga in Bavel. De zaal is open vanaf 20.00u. Het concert begint om 20.30u.

Datum: 3 Oktober 2013