EUR 24.000,- voor nieuwe klaslokalen basisschool Kenia

Stichting Harambee Holland ontving op 17 augustus jl. een cheque van maar liefst EUR 24.000,- voor de bouw van nieuwe klaslokalen voor een basisschool in Kimilili, Kenia. Stichting Ubuntu Bavel overhandigde de cheque aan de Bavelse Roel en Marianne Meijers, oprichters van Stichting Harambee Holland. Dit gebeurde tijdens een heerlijke Keniaanse maaltijd bij Roel en Marianne thuis. “Ongelooflijk, wat een schitterend bedrag!”, verzuchtte Marianne.

Hoe kwam het bedrag tot stand?

Het geld werd door inwoners van Bavel bij elkaar gebracht met een kerstconcert van de Harmonie, een KVO boekenbeurs, acties in stands tijdens de Avondvierdaagse en Bavel Anno, het benefietconcert B4U, een sponsorloop door de basisscholen, de Caritas collecte en spontane giften. Roel en Marianne spraken hun dank en trots uit naar alle mensen die een bijdrage leverden aan het bedrag: inwoners van Bavel, scholieren, sponsoren, vrijwilligers en Stichting Ubuntu Bavel. Ubuntu initieerde de samenwerking met Stichting Harambee Holland en trad op als tussenpersoon en ondersteuner van de diverse inzamelactiviteiten.

Op naar het volgende project

Sinds het overhandigen van de cheque heeft Stichting Ubuntu Bavel niet stil gezeten. Inmiddels heeft zij een volgend project gekozen: Stichting Care For Kids Kenya, een project van de Bavelse Johan van Gestel. Ook hiervoor gaat Ubuntu samen met de inwoners van Bavel acties opzetten om geld in te zamelen. De eerste activiteit is al gepland: op zaterdag 19 oktober organiseert Ubuntu  opnieuw een benefietconcert – B4U – in Café Zalencentrum “De Tussenpauz”. We houden u op de hoogte!

Tussen leden van Ubuntu Genieten van een Keniaanse maaltijd Marianne en Roel trots op inwoners Bavel

Datum: 6 september 2013